Navigation Menu
Babymassage

Babymassage

on sep 4, 2017

Bara ordet massage får många att sluta ögonen och förnimma en skön stund av beröring. Idag finns det en uppsjö av olika massagetekniker och en del är mer avancerade än andra. Några utav teknikerna är fokuserade på avslappning och en del på läkning av kroppen. Regelbunden idrottsmassage för ömma atleter stärker både välbefinnande och muskler. Det finns även babymassage som du som förälder kan lära dig för att kunna ge din bebis en avslappnande stund. Babymassage är en mjuk och naturlig teknik som inte bara stärker kontakten mellan förälder och barn, utan som även främjar barnets sömn. Regelbunden mjuk babymassage kan även lindra kolik och andra magproblem som är vanliga besvär under det första levnadsåret och även hjälpa matsmältningen på traven.

Lär dig grunderna

Det är viktigt att lära sig grunderna i babymassage. Detta för att försäkra sig om att man masserar sin bebis på rätt sätt och med rätt grepp – inte för hårt och inte för löst. ett bra sätt att lära sig är genom att gå på kurs som anordnas på flera ställen runt omkring i landet. Vänd dig till din närmsta öppna förskola eller studieförbund för att se om kurserna är tillgängliga på just din ort. Det finns även grundliga instruktionsvideor på nätet men allra bäst är att gå en grundkurs där kursledaren utförligt demonstrerar de olika greppen, och där du också får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper. I de flesta fall tar man med sin bebis och låter denne få njuta av den mjuka beröring som babymassage skänker. Det är också ett ypperligt sätt att träffa andra föräldralediga mammor och pappor med liknande intressen.

Massage för barn i alla åldrar

Bättre nattsömn är, som nämnt tidigare, en utav fördelarna med massage. Kroppen slappnar av och det blir lättare att falla in i djupsömn som är viktigt för både barn och vuxna. Du som förälder kommer även att få extra energi av den allt mer regelbundna sömnen, vilket kommer att främja kreativiteten och göra att du äntligen orkar ta tag i dina gör-det-själv-projekt som kommit i skymundan. Ta tillfället i akt och beställ hem alla tillbehör som saknas. Köp hem det du saknar för att färdigställa dina projekt här. Oavsett hur gammalt ditt/dina barn är kommer regelbunden massage att främja god hälsa och sömn. Njut av en allt mer avslappnad familjetillvaro och låt massagen bli ett naturligt inslag i vardagen som både små och stora ser fram emot efter en hektisk dag.

Explorable