Navigation Menu
Massage och olika massagetekniker

Massage och olika massagetekniker

on okt 6, 2018

Det är viktigt att man tar hand om både kropp och knopp! Om det så gäller att man går till tandläkare Stockholm eller får massage en gång i månaden. Det är viktigt att man tar hand om sig! Och det kan märkas tydligt på hur man mår. Alla behöver nämligen närhet och uppmärksamhet och även om man inte gillar att få massage så kanske det beror på att man inte har hittat den rätta massagetekniken. I följande inlägg kommer du kunna finna information om några av de mest vanliga massagetekniker som även är mest populära.

Traditionell Thaimassage

I Thailand har de verkligen hittat de rätta teknikerna för bra massage och det här kan vara väldigt passande om man är spänd eller har ont i någon muskel. Det kan även vara en bra hjälp för den som har en låsning någonstans eller som bara behöver mjuka upp leder och muskler. Om du har varit på thaimassage någon gång så kanske du vet att man i många fall inte ens behöver säga var man har ont eller vad det är som är problemet, massören finner det ändå. Och det här är väl ändå fantastiskt? Att kroppen kan fungera på ett sådant sätt! Och att människan har kommit på hur man ska läsa den. En del tycker dock att den här sortens massage gör ont och inte är avkopplande alls. Man får helt enkelt prova sig fram tills man hittar det som passar en själv.

Massage med heta stenar

Massage kan handla om att man ska slappna av i kroppen och musklerna, men det kan också handla om att man ska finna en stunds ro och kanske inre frid. Om man vill uppnå detta så skulle man kunna prova massage med heta stenar vilket sägs ha en väldigt avkopplande effekt. Man får även här prova och se om det är något för en själv. Kanske tycker man att det är obehagligt även om det är menat att vara avslappnande. Det här kan vara väldigt bra om man har en stressig vardag och känner att man inte riktigt får tid att bara koppla av. En del menar att mineralerna i stenarna också ska ha en lugnande effekt på sinnet, men det får man känna efter själv om man håller med om. Det här är en teknik som blir mer och mer populär i världen och speciellt i Sverige. Om man vill lära sig den här tekniken finns det många salonger i Stockholm och runtom i landet där man kan utbilda sig. Det är dock bra om man redan har någon form av massageutbildning i bagaget innan man börjar med den här sorten eftersom det är en mer avancerad teknik som används.

Explorable