Navigation Menu
Så maxar du din egentid

Så maxar du din egentid

on apr 25, 2021

Att ta en massage är något som får många att komma ner i varv samt mjukar upp deras spända muskler och leder, vilket i sin tur kan leda till mindre värk. Men massage är något många anser vara en lyx och är sällan något de tar sig tid att få. När du väl tar dig tiden att gå till en massör eller använder dig av en massagestol eller ett verktyg på hemmaplan så finns det fler sätt att ta hand om dig samtidigt. I det här inlägget får du tips på hur du kan få ut det mesta av din egentid, samtidigt som du njuter av en massage.

Ta dig tid!

Som småbarnsförälder kan det kännas som att du inte har någon tid för dig själv längre. Hur fullspäckat schema du än har så behöver man ta sig tid för att få tid. Lägg undan tid för dig själv och planera in det i ditt schema och se till att boka in din massage i förväg. Det är viktigt att ta sig tid för sig själv för att må bra.

Hårvård

Att ta hand om sitt hår är något som tar sin lilla tid. Särskilt om du behöver färga det eller ha en inpackning i ditt hår. Eftersom det tar lång tid är det många som struntar i att ta hand om sitt hår. Därför ska du passa på att göra det när du ändå ska masseras. En massage brukar vara i minst en halvtimme och det är en utmärkt tid för dig att lägga en hårinpackning eller låter din hårfärg verka. Ett exempel på bra hårvård är Maria Nila som är veganskt, vårdande och är ett svenskt varumärke. Maria Nilas produkter går att få tag på både online och i fysiska butiker.

Hudvård

Även hudvård kräver sin lilla tid. Särskilt alla olika ansiktsmasker som finns på marknaden idag. Det finns allt ifrån ansiktsmasker som förebygger orenheter till de som är fuktgivande eller lystergivande. Välj den ansiktsmask som passar dig och din hud bäst och lägg på den när du ändå ska sitta i massagestolen en stund. Låt den verka och tvätta bort när du är klar.

Lyssna på podcasts eller ljudböcker

Det finns oändligt många böcker man vill läsa, eller lyssna på om det formatet passar dig bättre, och det släpps ständigt nya podcastavsnitt så man kan lätt hamna efter. Om du har ett par bra hörlurar så har nog inte din massör något emot att du lyssnar på en ljudbok eller en podcast under tiden du masseras. På så sätt får du tid att lyssna ikapp på dina podcasts eller kan ge dig in i en helt ny värld med hjälp av en spännande bok. Att lyssna på eller läsa böcker är något som forskarna är överens om att det har en lugnande effekt. Något annat som har en lugnande effekt är massage. Om du lyssnar på en bok under tiden du masseras kommer du garanterat att känna dig mer avslappnad än vad du gjorde innan.

Explorable