Navigation Menu
Utbilda dig till massör

Utbilda dig till massör

on apr 4, 2017

Har du tänkt på att bli massör? Det finns mängder av utbildningar samt kortare kurser för dig som vill satsa på yrket. Det viktiga är att du väljer en skola där du kan certifieras till massör enligt branschrådet. Certifieringen är inte endast en kvalitetsstämpel, utan det ger dig också rätten att bli medlem i yrkesförbundet för verksamma massörer i Sverige. Massörbranschen har utvecklats mycket de senaste åren vilket har bidragit till att fler arbetstillfällen skapats. Du kan exempelvis driva eget, jobba på en skönhetssalong eller vara anställd på en spa-verksamhet.

Olika typer av massage

Kropp och själ hänger samman och det är viktigt att sköta om båda delarna. Genom att massera kroppen får själen ro. Du kan också finna massage för själen i Uppsala när det diggas jazz på Jazzhörnan. Musik är ett viktigt inslag under massageterapin för att hjälpa kunden att slappna av ytterligare. En massageteknik som både tjänar som avslappning och som mjukar upp muskler och vävnader är den som kallas för svensk massage. En kurs inom denna typ av massage ger dig en gedigen utbildning inom bland annat anatomi, fysiologi, patologi och manuell medicin. Det är också denna massageform som låter dig certifieras enligt branschrådet.

Distans eller på plats

För att du ska kunna hitta den utbildning som passar dig och eventuellt kunna kombinera den med din nuvarande sysselsättning, erbjuder de flesta skolor utbildning på distans. Hälsoteket håller utbildningar för dig som bor i närheten av Malmö, Göteborg eller Stockholm. Du är på plats i kurslokalen två dagar varannan vecka, däremellan läser du hemifrån. En kortare utbildning kan rekommenderas för dig som vill prova på att ge massage, till exempelvis friskvårdsmassör vid Bergqvists utbildningar. Denna typ av kurs passar om du vill kombinera massage med andra hälsotjänster. Andra skolor som erbjuder friskvårdsmassage är exempelvis Axelsons och Sveriges utbildningscenter, där du har möjlighet att påbörja samt studera i den takt som passar dig.

Explorable