Navigation Menu
12 unika fördelar med massage

12 unika fördelar med massage

on nov 28, 2019

De allra flesta är medvetna om att massage kommer med många hälsofördelar. Du kan t.ex. få hjälp med stress, öka din blodcirkulation i kroppen, spända muskler och mycket mer. I Sverige är det inget mindre än den klassiska och traditionella massagen som är mest uppskattad. Det är en massageteknik där man använder sig av knådande, långa drag och går in på djupet i musklerna. Även knackningar och vibrationer är vanligt förekommande för att se till så att man ökar sin energi och även slappnar av bättre. Massage har dock många fler fördelar än så. Här kan du läsa om 12 stycken unika och annorlunda fördelar med massage som du kanske inte visste om.

1. Det är inte alla som går på massage för att de behöver hjälp med spända muskler. Hela 30 % väljer behandlingen för att istället få hjälp med stress.

2. Nästan 90 % av alla som går på regelbunden massage kan vittna om att smärta i kroppen minskar efter behandlingarna.

3. Du kan få hjälp med många olika typer av problem, bland annat artros i höft och leder. Artros kan du dessutom få hjälp med direkt i din mobiltelefon om du har svårt att komma iväg till en massageterapeut.

4. Med hjälp av massage kan du faktiskt bli på bättre humör. Det är inte många som är medvetna om att ångest och depression faktiskt kan minska med just massage.

5. Massage är ett samspel mellan dig och din behandlare. Det betyder att kommunikation är viktigt. Din massageterapeut uppskattar om du informerar om vad som känns bra och inte.

6. Har du tränat för hårt på gymmet och nu fått kraftig träningsvärk? Då kan du få bukt med detta genom massage. Här är det dock viktigt att inte gå på och trycka för hårt.

7. Det krävs enbart en kort massage för att minska stresshormonet i kroppen med hela 31 %, samtidigt som massagen också ökar hormoner som får dig att må bra med samma procentsats.

8. Har du inte möjlighet att gå på massage och inte har någon hemma som kan hjälpa dig? Då kanske du vill testa på foam-rolling. Med hjälp av foam-rolling kan du komma åt djupt inne i dina muskler helt på egen hand.

9. Införskaffa dig massagebollar eller tennisbollar för att nå triggerpunkterna

10. Din kropp kommer automatiskt att ”be” om massage om du gör dig illa. Det är ett sätt för kroppen att självläka och ter sig ofta genom att man, efter ett slag, känner behov av att gnugga eller knåda på området.

11. Många använder sig av massage för att minska synliga ärr.

12. Med hjälp av en skön massage kan du få bukt med smärtor som är kroniska, t.ex. smärta i nedre delen av ryggen.

Explorable