Navigation Menu
Utbilda dig till massör

Utbilda dig till massör

on maj 29, 2022

Om du har en fallenhet att ta hand om människor omkring dig och har ett intresse för kroppens muskler kan det vara en bra idé att bli massör. Det finns ett flera vägar att gå om du vill utbilda dig till massör innan du så småningom kan börja arbeta som massör.

Privata utbildningar

Är du i vuxen ålder och är intresserad av att utbilda dig till massör finns den största möjligheten att göra det genom att söka en utbildning på en privatägd skola. Utbildningarna sker antingen på distans eller i klassrum och du kan själv välja om du vill läsa utbildningen på helfart eller halvfart. Sedan kan utbildningen i sig vara olika lång. Men du behöver åtminstone räkna med att du behöver utbilda dig i minst 1 år.

Gå vård och omsorgsprogrammet

Är du yngre men vet att du vill jobba som massör i framtiden kan du få bra grundläggande utbildning på gymnasiet om du söker dig in på vård och omsorgsprogrammet. Då får du lära dig mycket om kroppens anatomi och bemötande vilket är bra kunskaper att ha senare när du söker dig in på en massörutbildning.

Det här ingår i utbildningen

En massörutbildning kan se väldigt olika ut då skolorna själva får bestämma läroplanen eftersom de inte ägs av någon statlig myndighet. Men några exempel på ämnen du kommer att få lära dig mer om när du går din massörutbildning är anatomi, bemötande, sjukdomslära, fysiologi, skadelära och muskelfunktionsdiagnostik. Sedan är stora delar av utbildningen praktisk och du får lära dig olika typer av massagetekniker. När du har gått klart din utbildning avlägger du två prov, ett praktiskt och ett teoretiskt. När de båda proven är godkända får du ett certifikat av branschrådet svenska massage som styrker att du är en certifierad massör. Därefter kan du börja jobba som massör.

Explorable