Navigation Menu
Köp massageolja från Hudoteket

Köp massageolja från Hudoteket

on mar 7, 2022

Att ge massage är välgörande för kropp och själ, både för den som får massage och för den som ger. Massage är en form av taktik beröring, vilket främjar relationen mellan dem som ger och får massagen. Att massera med olja underlättar massagen och skapar en mer behaglig upplevelse. En bra olja går att köpa på nätet hos Hudoteket.

Massera mera

Svensk massage är en massagestil som fokuserar på att mjukgöra musklerna på ett sätt som i första hand ska mjuka upp dem med hjälp av ökad blodcirkulation. Till skillnad från många andra massagestilar, är klassisk svensk massage väldigt skön och terapeutisk. Det gör den perfekt som behandling för befintliga muskelproblem eller bara som en skön och terapeutisk stund på ett spa.

Att massera och få massage stärker banden mellan människor. Att bli berörd på ett icke-aggressivt sätt har bara positiva effekter för hälsan. Den typen av beröring kallas för taktil beröring och kan vara alltifrån en vänskaplig smekning på handen till en fullskalig klassisk svensk massage. Även den som ger taktil beröring får uppleva positiva effekter då det ger lika mycket att ge som att få taktil beröring.

Positiv fysisk beröring är livsviktigt för oss människor då det ger oss en känsla av lugn och trygghet. Då vi i grund och botten är flockdjur skapar taktil beröring effekter som ligger djupt rotade i oss och producerar må-bra-hormoner såsom oxytocin. Oxytocin är ett ämne som även utsöndras när mammor ammar ett barn eller när vi klappar ett husdjur. Att massera nära och kära mera har därför bara positiva effekter. Lite massage på axlarna räcker långt.

Massera med olja

Om man ska ge klassisk svensk massage är det en fördel att använda olja. Oljan gör att händerna glider lätt över huden och det skapar en behagligare upplevelse för den som får massage. Det gör det även enklare för den som ger massage att utföra massagen. En bra massageolja kan man köpa hos Hudoteket som har en mängd olika oljor som lämpar sig bra för massage. Dock måste inte oljan vara varken dyr eller ha en doft, så den som vill spara pengar kan använda en vanlig matolja, olivolja eller rapsolja. Huvudsaken är att oljan skapar en bra friktion, men vill man ha en lyxig och väldoftande olja kan man köpa den hos Hudoteket. De flesta oljor måste dock torkas bort från huden efteråt då de inte absorberas upp av huden.

Explorable