Navigation Menu
Fördelarna med massage

Fördelarna med massage

on sep 28, 2016

Det finns många olika typer av massage och de positiva effekterna är väl belagda. Det finns idag behandlingar som skiljer sig åt med metoder där musklerna knådas med kraftfulla rörelser till mycket lätt massage som till exempel taktil massage. När det gäller effekter av taktil massage så är det förvånansvärt stora med tanke på att det är en så lätt beröring som det handlar om. En del av den positiva effekten handlar där om att beröring frisätter hormonet oxytocin. Metoder som inbegriper knådning av musklerna kan vara främjande för blodcirkulationen och bidra till att lösa upp spänningar i kroppen.

massage_frankfurtOlika typer av massage ger olika effekt

Flera kulturer har sina speciella former av massage som utvecklats till avancerade system för förebyggande vård, läkning och främjande av välbefinnandet. Kina och Indien är två föregångsländer, historiskt sett. Även svensk massage blivit något av ett begrepp internationellt. Det var gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling som på ett systematiskt sätt utvecklade och beskrev rörelserna i den svenska klassiska massagen. Det som är speciellt med vår tid är att vi kan välja mellan många olika behandlingsformer. Såväl gamla och traditionella som nya metoder. Likaväl som du kan göra en sökning på bra tandläkare göteborg kan du enkelt hitta en massageterapeut som är specialiserad på just den typ av massage som du är intresserad av. Ofta är det klokt att utgå från det behovet man har eftersom olika typer av massage ger olika resultat. Har du en skada vill du kanske främja läkning genom att förbättra blodcirkulationen, är du stel så är massage perfekt för att öka rörligheten just där stelheten sitter.

Massage för välbefinnande och hälsa!

Massage behöver inte bara handla om att behandla ett område av kroppen där man har problem. Det kan också leda till generellt välbefinnande på sikt och även vara väldigt skönt och avkopplande för stunden om man valt en lugnare form av massage. Massage är alltså ett brett begrepp som kan betyda många olika saker. massage på jobbet har blivit en vanlig och populär form av friskvård som är bra när det handlar om att motverka de problem som kan uppstå som en följd av för mycket stillasittande och dåliga arbetsställningar. För företag är den typen av insatser för att förbättra arbetsmiljön ofta avdragsgilla i Sverige. Massage kan förstås även vara väldigt välgörande i hemmiljö. Man behöver inte vara ett utbildat proffs för att kunna ge massage som verkligen har effekt och undersökningar har visat att par som masserar varandra ka få en bättre relation med starkare anknytning och förbättrad lyhördhet.

 

Explorable