Navigation Menu
Massage utan massör

Massage utan massör

on nov 29, 2015

 

Sports massage. Physical therapist massaging shoulder region

Finns det något mer avslappnande eller skönare än att få en riktigt bra massage? Det är nog inte många som inte skulle hålla med om att det är en upplevelse som är ganska svår att överträffa. Tyvärr kan det vara ganska kostsamt att gå till en efterfrågad massör och kanske är detta något som man kanske inte har råd att göra alltför ofta.

Som tur är finns det dock flera andra alternativ som innebär massage på ett alternativt sätt till att gå till en livs levande massör. De flesta av dessa massagetekniker kan man också ta del av i det egna hemmet. Inledningsvis innebär de oftast en lite större investering, men då ska man också komma ihåg att det endast rör sig om en engångssumma – sedan kan man njuta av massagen hur många gånger som helst!

Massagebadkar

Man in his 70s enjoying a bath, relaxing in a hotel bathroom with a happy contended expression.

Ett smart sätt att kunna ta del av fördelarna med massage hemma är att införskaffa ett massagebadkar. Kombinationen av det varma vattnet och kraften i vattenstrålarna brukar kunna ge en riktigt skön massage. Vill man inte ha ett badkar av den här typen kan det vara värt att komma ihåg att även ett vanligt badkar kan göra underverk för den som känner sig stressad eller trött och stel i kroppen. Att krypa ner i ett varmt bad är ett utmärkt sätt att slappna av och mjuka upp stela muskler och leder.

Massagestol

En annan bra investering om man gillar massage är att skaffa en massagestol. Denna enkla möbel kan man placera var som helst i det egna hemmet och sedan är det bara att försöka få in användningen av den i sin vardagliga rutin. En kort paus i massagestolen precis när man kommer hem från jobbet är till exempel en god idé. På så sätt kan man varva ner, lägga stressen på jobbet bakom sig och hämta ny energi som gör att man orkar ta tag i alla andra projekt och plikter som väntar på en. Regelbunden massage ger många fördelar, bland annat sänks halterna av kortisol i vårt blod, vilket i sin tur innebär att kroppen får lättare att återhämta sig från både fysiska och psykiska ansträngningar.

Explorable