Navigation Menu
Massera din partner

Massera din partner

on jan 17, 2017

 

Ett bra sätt att komma närmare varandra som par och uttrycka sin uppskattning är att massera varandra. Det är inte bara skönt, utan det kan även vara både det perfekta förspelet och ett härligt sätt att varva ner efter en hård dag på jobbet. Du behöver inte vara proffs för att massera den du tycker om, utan det räcker gott och väl med att kunna ett par tricks och sen försöka så gott du kan.

Grundläggande massageteknik
Det första du gör när du ska massera din partner är att värma upp massageolja i häEucalyptus aromatherapy essential oils in bottlesnderna för att få ett bättre glid och en skönare känsla. Här är det helt upp till dig vilken olja du vill använda, vanlig babyolja funkar men du kan också köpa speciell massageolja med eteriska oljor på till exempel skönhetsbutiker eller de flesta större butikskedjor. För dig som vill ha en ännu varmare känsla finns det lustfrämjande massageoljor hos tillexempel vuxen.se. Ofta kan dessa oljor även vara ätbara eller fungera som glidmedel.

När du väl ska komma igång och massera så kan du som inte är så stark i nyporna välja att jobba med utsträckta armar och på så sätt använda din egen kroppsvikt istället för att bara jobba med ren muskelstyrka. Låt din partner lägga sig på mage och sätt på lite lugnande musik i bakgrunden för att få till stånd en spakänsla hemma. Oftast är det bäst att börja i ”slutet” på någon del av kroppen; du kan börja massera vid nacken och jobba dig utåt över armarna, eller börja vid ryggslutet och jobba dig uppåt mot nacken, eller ända nere vid fötterna och massera steg för steg hela vägen upp.

När du masserar är det bäst att använda nedre delen av handflatan (med öppen hand) på kroppens större muskler. Du masserar då i stora cirklar, medurs, och pressar ur all stress och det dåliga ur kroppen på personen du masserar. Runt ryggraden (massera aldrig direkt på ryggraden utan bara runt den) kan du använda fingertopparna och pressa musklerna utåt. Tänk på att vara lugn och taktfast i dina rörelser. Att bli masserad ska vara en meditativ upplevelse och skapa lugn i både kropp och själ hos den som blir masserad.

Explorable