Navigation Menu
Massera sig själv

Massera sig själv

on aug 8, 2016

Många lider dagligen av stela axlar och nacke eller andra muskler som är ömma. Långt ifrån alla som lider av liknande problem har dock tid eller pengar för att regelbundet gå till en massör som bearbetar de stela musklerna. Som tur är finns det sätt att hjälpa sig själv, genom att ge sig själv en massage. Det är något som alla kan må bättre av, inte bara de som lider av smärta; en stunds självmassage kan göra att man känner sig både piggare och varmare i kroppen.

En fullständig självmassage börjar med huvudet, genom att man med fingertopparna masserar huvudets muskler och sedan klappar sig själv försiktigt på huvudet. Efter huvudet går man vidare till ansiktet, och akupressurpunkterna man hittar där. Man bör trycka längs med ögonbrynen, vid näsroten, runt ögonen, på kinderna, precis vid näsvingarna och på hakspetsen.desk-312595_960_720

Från ansiktet går massagen vidare till ryggen. Man börjar i svanken, där man klappar sig själv lätt i ryggen med händerna formade som knytnävar. Sedan flyttar man händerna till höfternas utsida, och klappar sig därifrån nedåt längs med benen, hela vägen ned och sedan hela vägen upp igen. Detta ökar cirkulationen i benen. Massagen fortsätter genom att man gör samma sak med armarna, med först den ena och sen den andra armen vänd uppåt framför sig.

Därefter är det axlarnas tur. Dessa behandlar man genom att ta ett stadigt grepp om motsatt sidas axel (genom att sträcka armen över axeln) och massera dem med starka nypor. Man kan gärna ta i mer när man masserar axlarna än när man klappade liv i resten av kroppen.

Att kunna utföra en självmassage kan vara särskilt hjälpsamt för dig som är egenföretagare. Detta eftersom egenföretagare ofta tillbringar mycket tid framför datorn, vilket är en vanlig anledning till att man har stela axlar och stel nacke. Dessutom är den som har en egenanställning oftast van vid att helt enkelt ta hand om saker själv, och föredrar vanligtvis de lösningar som sparar tid. Att kunna behandla sin stela nacke under några minuter varje dag på kontoret eller i hemmet, istället för att åka iväg till ett spa, sparar mycket tid.

Explorable